Na Vysočině se snaží oživit „předcovidové“ nadšení

Nástup covidu v roce 2019 narušil nejen život jednotlivců a rodin, podepsal se i na fungování institucí. Řada naplánovaných akcí a projektů musela být odložena či zrušena. Dotklo se to i aktivit Odborového svazu KOVO. Na Vysočině se snaží obnovit „předcovidové“ nadšení – uspořádali proto dvoudenní vzdělávací akci se speciální vědomostní soutěží.
 
„Sebekriticky musíme přiznat, že se nám na Vysočině zatím zcela nedaří obnovit ,předcovidové‘ nadšení ani kontakty mezi jednotlivými ZO např. v rámci setkávání volebních obvodů či naplnění plánu vzdělávacích akcí. Výjimku a první vlaštovku snad tvořila tradiční říjnová dvoudenní vzdělávací akce ke kolektivnímu vyjednávání, které se v RZ ZO OS KOVO ŽĎAS Žďár nad Sázavou v Zubří u Nového Města
zúčastnilo 55 našich členů,“ přiblížil nedávnou akci kováků vedoucí regionálního pracoviště Jihlava Lubomír Jan Muzikář.
 
Náročný pracovní program (včetně dvou seminářů dle § 320a ZP, setkání VO a Rady KS) letos pořadatelé na závěr „odlehčili“ i vlastní variantou televizní soutěže „Na lovu“.

„Tu v předstihu inicioval a na místě pak uváděl zmocněnec KS kolega Miloš Král, který naprogramoval i vyhodnocovací software. Několik set odborných otázek z okruhů Stanov OS KOVO, pracovně právních předpisů včetně ZP, legislativy KV, BOZP apod. pak připravili specialisté RP,“ dodal vedoucí jihlavského regionálního pracoviště. Ve vlastní soutěži o cenné propagační předměty OS KOVO postupně bojovalo deset týmů proti „lovci“, jímž byl vedoucí RP Lubomír Jan Muzikář.

 
 
  • Zdroj: OS KOVO, Kovák